Nieuws

Samenwerking Quiet Maastricht: geef een picknick weg

Ken je de film Pay it Forward? Deze film met Kevin Spacey zette in 2000 de wereld aan om met kleine goede daden het leven voor onbekenden een beetje beter te maken. Wereldwijd zijn er nu allerlei initiatieven die hierop voortbouwen. Een voorbeeld hiervan is het kopen van een extra kopje koffie, dat later wordt geschonken aan iemand die het zelf niet kan betalen.

Op 25 juni organiseren wij een Landgoed Picknick en jij kunt een picknickmand met heerlijke producten van Saveurs kopen voor iemand anders. Met jouw bijdrage bezorg je niet alleen iemand een geweldige dag, maar draag je ook bij aan het doorbreken van het taboe rondom armoede.

Wij werken voor deze actie samen met Stichting Quiet Maastricht, die zich inzet om armoede leefbaarder te maken. Samen met lokale sponsors zorgen zij voor gratis producten, diensten en verwennerijen, zodat mensen in armoede kunnen genieten. Dit heeft een positieve impact op het leven van de leden van Quiet en hun gezinnen. Ze komen uit hun isolement, voelen zich zelfverzekerder, zien hun talenten en krijgen weer zin om zichzelf te ontwikkelen.

Uschi Prick, projectleider bij Quiet Maastricht is blij met de samenwerking: “Meer dan 10% van de Maastrichtenaren heeft dagelijks te maken met onvoldoende financiële middelen, waardoor een dagje uit vaak buiten bereik ligt.” Initiatieven als dit zijn dus hard nodig.

Veertien euro en vijfennegentig cent. Dat is wat het jou kost om iemand anders een leuk dagje uit te bezorgen. Ons doel is om zoveel mogelijk boxen weg te geven voor mensen die dit nodig hebben.

Doe je mee?

Help ons dit doel te bereiken en bestel nu een extra picknickmand