Nieuws

Wandel het ‘RONDJE REGOUT’ in het NaarBuitengoed

NaarBuitengoed is een coöperatie waarin ondernemers uit de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul met de overheden samenwerken om het Buitengoed Geul en Maas verder te ontwikkelen tot een vitale, krachtige en aantrekkelijke regio.

Nieuw is het ‘Rondje Regout’: een laag drempelige wandeling van 4,5 km om het gebied te ontdekken. Prachtige, vaak nog nauwelijks ontdekte natuur en bijzonder aangelegde tuinen en vijvers in een historisch gebied met tal van monumenten. Uitschieters daarvan zijn het voormalige eigendom van de bekende Maastrichtse aardewerkproducent Regout, Buitengoed Vaeshartelt. Verder de gebouwen van Grande Suisse en Villa Kanjel. Gelegenheden waar het, voor de liefhebbers, goed vertoeven is, met een hapje en een drankje, voor jong en oud. Het gebied is gelegen bij de buurtschappen Weert en Mariënwaard tussen Meerssen en Maastricht (adres Mariënwaard).

De nieuwe wandeling is op een bijzondere en creatieve wijze gemarkeerd met kleurrijke vogelhuisjes, die duurzaam op de route zijn opgehangen. De route is uitgetekend door Studiobkl. De vogelhuisjes zijn van kleurige motieven voorzien door bewoners van Envida. Het onderhoud van de route is in handen van Daalhoeve en de Luijten Groep. Met al de deelnemers aan het project wordt direct de betrokkenheid en samenwerking van ondernemingen benadrukt. Samenwerking is een van de belangrijke uitganspunten van het project.

De wandeling is eigenlijk vanaf ieder beschilderd vogelhuisje te starten, maar het advies is om Buitenplaats Vaeshartelt, Villa Kanjel of Grande Suisse als beginpunt te nemen. De wandeling is een rondje en u eindigt dus daar waar u begonnen bent.

Bekijk de wandeling