Leden | Nieuws | Projecten

Podcast ‘in gesprek met Regout’

Tune in! Als je altijd al meer hebt willen weten over de geschiedenis en de verborgen verhalen van het NaarBuitengoed, dan hebben we iets bijzonders voor jou. Er komt een verdiepende podcast die je tijdens het wandelen van ons Rondje Regout kunt beluisteren! Voor de uitwerking hebben we contact gezocht met een van onze leden: Kris Förster (KF inHeritage). Samen met historicus Lucy Willems schrijft hij het scenario van de podcast.

De podcast

Als wandelaar luister je straks naar een gesprek met de bekende Maastrichtse industrieel Petrus Regout. Petrus vertelt aan de hand van zijn bekende ‘Album dedié a mis enfents et mes amies’ over zijn leven, zijn kinderen, zijn fabrieken en de landgoederen in het Naar Buitengoed, die hij ooit bezat. Regout vertelt over zijn successen en weidt uit over zijn industrieel imperium. Toch weet hij niet altijd een antwoord op de kritische vragen van zijn gesprekspartner. Want hoe zat het eigenlijk met kinderarbeid in zijn fabrieken, de leefomstandigheden van zijn arbeiders en zijn niet te stoppen ambitie?

Wandelflyer

Om je wandelervaring nog informatiever en boeiender te maken, wordt er ook een wandelgids gemaakt. Hierin vind je een selectie van beelden uit het ‘Album’ van Regout. Het echte album is een ‘coffee table book’ avant la lettre dat Petrus opdroeg aan kinderen, vrienden en kennissen. Het boek is te bekijken in Buitenplaats Vaeshartelt en staat vol prachtige tekeningen van Regout’s landgoederen en zijn fabriekscomplex. Het werd gemaakt als een herinneringsalbum, maar Regout gebruikte het ook als marketing-instrument en bezorgde een aantal exemplaren bij voorname hotels in Europa, om zo gasten naar zijn landgoederen te lokken.

De podcast zal live zijn in het voorjaar van 2024. Tot die tijd kan het Rondje Regout wel al ‘gewoon’ gewandeld worden. De route vind je hier.