Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Robby Marx

Maak kennis met Robby Marx. Sinds 2019 maakt hij onder de naam Soapseries met passie vegan, koud-geproduceerde, biologische zeep met eigen gekweekte ingrediënten! Lees meer over zijn achtergrond, zijn lid worden van de coöperatie en de projecten waarin hij betrokken is.

We zijn benieuwd: hoe besloot je als IT’er dat je Zeepzieder wilde worden?
Ik was klaar met de universiteit en dacht, wat nu? En opeens rolde ik de IT in! Al snel liep ik vast en kon ik mijn creativiteit en passie niet kwijt. Afgelopen zomer besloot ik dan ook volledig het roer om te gooien en al mijn ondernemerschap, creatieve uitspattingen en passies bij elkaar te gooien en te uiten. Al jaren maakte ik cosmetica en raak ik eindeloos geïnspireerd door de natuur. Wauw, wat is dat weer heerlijk, buiten zijn en de handen uit de mouwen steken! Terug de natuur in en cosmetica maken van de meest pure lokale ingrediënten die ik kan vinden! Wat maakt het ook uit wat voor je diploma hebt… gewoon doen waar je blij van wordt, je passie volgen en alles zien als een les voor het leven!

Waarom ben je lid geworden van de Coöperatie NaarBuitengoed?
Ik ben eigenlijk de coöperatie ingerold, opeens… logisch ook! Het zat vol inspirerende personen met de zelfde filosofie en gedachtes. Dan kan het ook niet anders dan elkaar tegenkomen. Het voelde helemaal als thuiskomen! Met SoapSeries zoek ik ook ontzettend graag de samenwerking op. Mijn doel is om alles volledig transparant en zo lokaal mogelijk te produceren. Dat lukt niet alleen, dat moet samen gebeuren. De cosmetica wereld staat in dat opzicht nog echt inde kinderschoenen. Daarvoor is de coöperatie ontzettend prettig aangezien het mij ruimte geeft en andere biedt om bijvoorbeeld circulaire processen op te starten. Wat voor het ene bedrijf wordt gezien als onkruid of snoeiafval kan voor mij bijvoorbeeld een prachtig ingrediënt zijn voor cosmetica! NaarBuitengoed biedt voor mij dus unieke samenwerkingskansen die anders nooit zouden zijn kunnen zijn ontstaan.

Bij welke projecten van het NaarBuitengoed ben je betrokken?
Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van het eerste cosmetica bos ooit. Ofwel, het concept van een voedselbos maar het bos moet cosmetica producten gaan voortbrengen. Dit zal een hele andere biodiversiteit gaan ontwikkelen dan normaal en heel anders gaan functioneren, heel spannend! Daarnaast ben ik samen aan het inventariseren welke planten geschikt zijn voor het opstarten van circulaire processen en hoe dit in de praktijk gaat werken. We gaan bijvoorbeeld binnenkort werken met schapenwol en berken!

Wat heb je eraan?
Nou… het duurde ook niet lang. Kort na de eerste vergadering stonden de eerste twee zakelijke afspraken gepland stonden. Gelukkig blijft het dus ook niet bij vergaderen want de eerste gezamenlijke projecten zijn al besproken en gaan gewoon van start! Dat is was misschien ook wel het prettigste om te zien bij NaarBuitengoed, niet te lang praten maar gewoon gezamenlijk aan de slag in de praktijk. De omslag naar een duurzame wereld moeten we tenslotte samen doen. Voor onze en volgende generaties.