Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Ralph Huydts

Een IT-er als wijnboer. Dat zie je niet vaak. Ralph Huydts besloot het op 28 jarige leeftijd helemaal anders te gaan doen. Inmiddels maakt hij op Wijngaard Raarberg de beste mousserende wijn van Nederland. Wij interviewden hem over zijn deelname aan NaarBuitengoed en vroegen natuurlijk ook even naar zijn carrière switch.

We zijn benieuwd: hoe besloot je als IT-er dat je wijnboer wilde worden?

“Ik ben eigenlijk een heel creatief persoon. In de IT-wereld liep ik vast. Op mijn 28e dacht ik: wat doe ik hier? Ik besloot dat ik naast mijn werk als IT-er iets anders wilde gaan doen. Ik had al een passie voor eten en drinken en vermoedde dat als ik daar iets mee deed, ik er ook vanzelf heel goed in zou worden. Dat was ook zo.”

Waarom doe jij mee met coöperatie NaarBuitengoed?

“De coöperatie is voor mij de schakel tussen ondernemers en de overheid. Doordat we samenwerken met de gemeenten en de provincie, is er meer ruimte om andere initiatieven te ontplooien. NaarBuitengoed geeft mij als ondernemer dus de kans om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.”

Bij welke projecten van NaarBuitengoed ben jij betrokken?

“Bij NaarBuitengoed ben ik aangesteld als penningmeester. Omdat ik als ondernemer in de wijn een drukke agenda heb en daarnaast ook in de IT werk, probeer ik het daarbij te laten. Maar, ik kan slecht nee zeggen en denk graag mee. Een plan dat we hebben is om op de wijngaard een educatief lokaal neer te zetten. Dat zou dan een soort tijdelijke tiny house moeten zijn, want we mogen er niet bouwen. In de zomer kunnen er evenementen worden georganiseerd samen met lokale producenten van kaas, honing, brood. Mensen kunnen er ook leren zelf wijn te maken. Ons wijnlokaal is op de Alexander Battalaan, ook een mooie locatie, maar buiten zijn geeft soms toch net dat beetje extra.”