Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Paul Janmaat

Paul Janmaat is onze voorzitter. Hij groeide op in de Randstad en kan zich nog goed herinneren hoe hij besloot om hiernaartoe te komen: “Ik werkte in het midden van het land toen ik op bezoek kwam bij een vriend in Lanaken. We maakten een wandeling door Wyck en ik dacht: hier moet ik wonen”. Naast zijn werk als voorzitter is Paul ook nog directeur van Vaeshartelt. Wij zijn benieuwd: waar haalt deze betrokken ondernemer zijn tomeloze energie vandaan?

Waarom doe jij mee met coöperatie NaarBuitengoed?

“Ik geloof dat ‘samenwerken’ de juiste basis is om sneller, beter en duurzamer invulling te geven aan ons gebied (Maastricht, Meerssen en Valkenburg). NaarBuitengoed

is voor mij een interessante en motiverende manier om nieuwe contacten op te doen en samen te zorgen dat relevante initiatieven van de grond komen. Er ontstaan waardevolle samenwerkingen die er anders nooit geweest zouden zijn, zoals bijvoorbeeld het partnerschap met de Luijten Groep.”

Wat is jouw rol in de coöperatie?

“Als voorzitter denk ik mee over de richting die we met NaarBuitengoed uitgaan. Op dit moment ben ik vooral betrokken bij het bomenproject, een project dat inzet om monumentale bomen te behouden als historisch element in het landschap.”

Je bent in het dagelijks leven ook nog directeur van Vaeshartelt. Waar haal jij jouw inspiratie en energie vandaan?

“Ik geloof dat het helpt als je in de breedte kijkt en samenwerkt. Dat gevoel zat eigenlijk altijd al een beetje in mij. Ik vind het fijn om buiten de normale grenzen te denken en ben altijd betrokken geweest bij startups. Daar heb je ambitie en visie voor nodig: je moet kunnen bedenken wat het verhaal is, ook over 10 jaar. Het allerliefste ben ik bezig met ontwikkelen. We zijn nu ruim een jaar bezig met NaarBuitengoed en er zijn ook dingen mislukt. Dat er de ruimte is om te experimenteren en nieuwe samenwerkingen te onderzoeken, dat geeft mij energie.”