Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Paul Balmaekers

Het is niet te missen. Als je door het Buitengoed rijdt ter hoogte van Houthem-St. Gerlach kom je een wel heel opvallend landgoed tegen. Dit bijzondere gebouw is ontworpen door Hundertwasser en doet nu dienst als vakantiehuis voor zorgintensieve kinderen en hun familie. We spraken Paul Balmaekers, assistent manager bij de Kindervallei, over de toegankelijkheid van het Buitengoed.

Waarom doe jij mee met coƶperatie NaarBuitengoed?

“Mijn missie is het NaarBuitengoed toegankelijk maken voor iedereen. Kinderen die ons bezoeken zijn vaak minder mobiel en de landgoederen zijn nog niet zo ingericht dat hier ruimte voor is. Ik hoop door mijn deelname aan bijeenkomsten de andere ondernemers van het Buitengoed te inspireren en de doelgroep onder de aandacht te brengen. Op deze manier kunnen wij kinderen en hun familie ook naast hun verblijf in de Kindervallei ontspanning bieden in het Heuvelland. Daarnaast is het voor ons ook financieel gewoon handig om samenwerking te zoeken met ondernemers. Onze organisatie draait namelijk 100% op donaties.”

Bij welke projecten van NaarBuitengoed ben jij betrokken?

“Ik heb meegedacht over een inclusieve speeltuin en afgelopen jaar is ook een aantal leden van NaarBuitengoed bij ons langsgekomen voor een rondleiding. Dat was erg leuk.”

Heb je nog tips om een buitenlocatie zo in te richten dat die ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking?

“Een echte vereiste is dat een locatie rolstoeltoegankelijk is. Of beter nog: rolstoelvriendelijk. Het is goed als er op het toilet bepaalde voorzieningen zijn. Als laatste zou het mooi zijn om te zorgen dat kinderen met een beperking ook met de andere kinderen mee kunnen spelen en niet in een achteraf hoekje in de speeltuin.”