Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Niki Jasper

Niki is een van de nieuwste deelnemers aan de coöperatie. Ze werkt voor Greenspot & Co van Luijten Groep. Niki begon haar carrière als boswachter, maar kijkt nu als natuurwachter hoe we de natuur in een stedelijke omgeving beter kunnen benutten: “Met die bossen komt het wel goed, maar het is juist de natuur op onverwachte plekken die wel wat hulp kan gebruiken”. We stelden Niki een aantal vragen over haar deelname aan NaarBuitengoed.

Waarom doe jij mee met coöperatie NaarBuitengoed?

“Bij Greenspot & Co vinden we het belangrijk dat er bij het maken van een verbinding tussen de landgoederen aandacht is voor ecologie. Ik was vroeger boswachter, maar in natuurgebieden komt het wel goed met de natuur. Daar is er al kennis, geld en aandacht. Mijn passie is juist het creëren van natuurwaarde op onverwachte plekken, zoals de landgoederen die aangesloten zijn bij NaarBuitengoed.”

Wat is jouw rol in de coöperatie?

“Als Greenspot & Co denken we na over de natuurwaarde van het landschap. We helpen bij het ontwikkelen en aanleggen van natuurconcepten en proberen daarmee een brede doelgroep te bereiken. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met de aanplant van fruitbomen. We geloven dat iedereen moet kunnen meedoen in natuur en dat juist op plekken als deze heel veel mogelijkheden liggen voor meer natuur. Ook houden we een oogje in het zeil, bijvoorbeeld als er iemand op het punt staat om zogenaamde uitheemse bloemen die hier niet van oorsprong voorkomen aan te planten. Dat is echt een no-go! Ook in jouw tuin of op jouw balkon kun je beter kiezen voor inheemse planten.”