Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Nicole Starmans

Ooit was het een meisjesschool, maar nu is het monumentale pand van La Grande Suisse ingericht als crematorium. Wij spraken directeur Nicole Starmans over de uitdagingen die de functie van het pand met zich meebrengt, samenwerken met de buren en de kracht van de natuur.

Waarom neem je deel aan de coöperatie?

“Ik wil La Grande Suisse als landgoed meer naar buiten brengen. Een crematorium in een monumentaal pand is uniek en dat merk je aan de sfeer als je binnen bent en als je aan komt rijden. Dit wordt nu nog vaak over het hoofd gezien, ook omdat de functie van het landgoed voor veel mensen toch leidend blijft. Dat is soms best een uitdaging.”

Wat betekent de samenwerking binnen NaarBuitengoed voor jou?

“De samenwerking met NaarBuitengoed betekent voor ons eigenlijk ‘samenwerken met de buren’. Vaeshartelt en Villa Kanjel zijn aan La Grande Suisse verbonden door een gezamenlijke geschiedenis onder Petrus Regout. Die kocht de villa’s en na een verbouwing kreeg La Grande Suisse haar huidige kasteelachtige uiterlijk. Ik hoop dat ook andere landgoederen in het gebied zich bij ons aansluiten. Samen staan we sterker om dingen voor elkaar te krijgen.”

Bij welke projecten van NaarBuitengoed ben je betrokken?

“Ik ben betrokken bij de wandelroute Rondje Regout. De route loopt achter La Grande Suisse langs en vervolgens naar Vaeshartelt en Villa Kanjel. Ik hoop dat mensen die een uitvaart bezoeken de ruimte voelen om er te gaan wandelen en hun hoofd leeg te maken. De natuur in de omgeving kan daar echt bij helpen.”