Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Inhua Muijrers-Chen

In het hart van Meerssen ligt sinds kort een unieke plek die zowel jong als oud inspireert en verbindt: Connect5. Het initiatief is ontstaan vanuit de wens van Inhua Muijrers-Chen, voormalig onderzoeker en docent moleculaire biologie, om een verbindingsplek te creëren; een plaats waar mensen van diverse achtergronden samenkomen om te genieten van gastvrijheid en internationaal geïnspireerde gerechten.

Hoewel Stichting Connect5 pas net opgericht is, timmeren ze al flink aan de weg om mensen en hun omgeving te verbinden. Reden voor NaarBuitengoed om deze ‘communityhub’ als lid binnen onze coöperatie te verwelkomen. We spreken met initiatiefneemster Inhua over hun lidmaatschap.

Hoe sluit Connect5 aan bij NaarBuitengoed?
“De manier van denken van Connect5 en NaarBuitengoed is eigenlijk gelijk”, vertelt Inhua. “Net als NaarBuitengoed willen wij de connectie tussen mensen en hun omgeving versterken. We willen wat betekenen voor onze omgeving”. Connect5 wil jongeren inspireren door kennisoverdracht en het delen van ervaringen. We organiseren een verscheidenheid aan activiteiten, zoals muziek-, kunst- en wetenschapsevenementen. Deze activiteiten zijn gericht op het verbinden van mensen met het landschap en het stimuleren van bewustzijn over de waarde van ons landschap.

Kun je iets meer vertellen over de samenwerking met NaarBuitengoed in toekomstige projecten?
Zeker! We zijn betrokken bij verschillende projecten van NaarBuitengoed. We hebben plannen om een gemeenschappelijke moestuin te starten en een wandelroute in Meerssen op te zetten, vergelijkbaar met het Rondje Regout. Connect5 is dan de centrale hub voor deze activiteiten. We willen graag mensen bewust maken van wat ze met het landschap kunnen en hoe belangrijk een samenwerking zoals NaarBuitengoed daarvoor is.

Meer over Connect5: conne5t.com