Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Esther de Boeye

Esther is een van de nieuwe leden die we de afgelopen maand bij NaarBuitengoed mochten verwelkomen. Hoewel, echt nieuw is Esther niet, en ze brengt een schat aan ervaring mee. Eerder was ze als procescoördinator van de gemeente Maastricht verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Buitengoed Geul en Maas. We stelden haar een aantal vragen over haar lidmaatschap en betrokkenheid bij de coöperatie.

Waarom werd je lid van NaarBuitengoed?
“Ik werd lid omdat ik het gebied een warm hart toedraag. Ik wil meehelpen om dit gebied op de kaart te zetten voor alle mensen uit Maastricht en omgeving. Dit om verspreiding van het toerisme te bewerkstelligen. In mijn voormalige baan als procescoördinator voor Buitengoed Geul en Maas bij de gemeente Maastricht was ik al betrokken bij dit mooie groene gebied. Dat wil ik graag blijven.”

Wat betekent NaarBuitengoed voor jou?
“Het is voor mij persoonlijk van toegevoegde waarde om cultureel erfgoed te mogen behouden en mee te denken over hoe we dit erfgoed mogen verduurzamen (in de breedste zin van het woord) voor de toekomstige generaties. Vanuit die interesse ben ik ook betrokken bij de duurzaamheidstransitie van monumenten en groen in mijn huidige baan bij de gemeente Eijsden-Margraten.

Voor Vista Al Sol voorzie ik vooral een adviserende rol bij NaarBuitengoed. Ik wil de leden van de coöperatie helpen om hun werk zo goed mogelijk en duurzaam te blijven doen. Ook de missie van NaarBuitengoed: meer mensen naar buiten krijgen, sluit goed aan bij mijn coachingspraktijk, waarin ik hsp’ers (personen met hooggevoeligheid) begeleid. Voor hen is de natuur heel goed om te ontprikkelen, als tegenwicht tegen de dagelijkse prikkels die ze veel intensiever ervaren dan anderen”.

Wat mag er in een succesvolle coöperatie niet ontbreken volgens jou?
“Mensen moeten echt met hun hart werken en de verantwoordelijkheid die daarmee komt nemen. Daarvoor moeten ze wel energie hebben. En daar kom ik om de hoek kijken. Voor hsp’ers is dit namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Een fijne, warme en mooie omgeving is belangrijk. Als ze niet gehoord of gezien worden, keren ze vaak in zichzelf of ze lopen kans op een burnout. Hsp’ers zijn heel empathisch en dat is hun kracht, maar ook hun valkuil. Ik kan hen helpen om in hun kracht te staan en duurzaam inzetbaar te blijven op alle vlakken van hun leven”.