Leden | NaarBuiten met ...

NaarBuiten met Barry Kerckhoffs

Barry Kerckhoffs is landschapsarchitect en lid van NaarBuitengoed. Hij is met Studio BKL betrokken bij veel van onze projecten, zoals de foto expositie Momenten in het Park in het Proosdijpark, de speeltuin bij Villa Kanjel en het Rondje Regout. Wie is hij en wat is zijn favoriete NaarBuitengoed project?

Waarom doe jij mee met coöperatie NaarBuitengoed?

“Ik ben al heel lang betrokken bij de ontwikkelingen op Buitengoed Geul & Maas. Dat begon toen ik opgroeide in Meerssen. Ik kwam op de fiets naar Maastricht langs bijzondere natuur en monumenten. Na mijn studie landschapsarchitectuur had ik als landschapsarchitect bij Bureau Verbeek de kans om me te bemoeien met de parken. Ook toen ik mijn eigen architectenbureau Studio BKL startte, bleef ik geïnteresseerd in de ontwikkelingen in het gebied.”

Wat is jouw rol in de coöperatie?

“Studio BKL denkt samen met de andere leden na over hoe we NaarBuitengoed nog beter op de kaart kunnen zetten. Onze kracht is het bedenken van nieuwe concepten. We ontwierpen onder andere de speeltuin bij Villa Kanjel en het Rondje Regout (een wandelroute tussen de landgoederen). Ook deden we historisch tuinonderzoek bij Villa Kruisdonk en waren we verantwoordelijk voor het restauratieplan van het park bij Villa Kanjel. Recent hielpen we bij de organisatie van de foto-expositie Momenten in het Park.”

Je hebt aan veel projecten van NaarBuitengoed meegewerkt. Wat is jouw favoriete project?

Mijn favoriete project is toch Villa Kanjel. Vooral omdat daar oud en nieuw samenkomen en ik van begin tot eind verantwoordelijk was voor het ontwerp (bij Bureau Verbeek en later bij Studio BKL). Ik kan erfgoed wel heel mooi vinden, maar als er geen nieuwe bestemming voor komt dan houdt het al snel op. Voor Villa Kanjel ontwierp ik de restauratie van het oude, monumentale deel, maar ook het nieuwe park en de speeltuin. Zo komen oud en nieuw weer samen.