Nieuws

Gratis rondleidingen Rondje Regout Open Monumentendag zondag 10 september

Laat je verrassen door levend erfgoed, verborgen natuur en bijzonder aangelegde tuinen en vijvers.

Het weekend van 9 en 10 september staat in het teken van de 37ste nationale monumentendag. Tal van monumenten openen dan hun deuren voor bezoekers. Het centrale thema is dit jaar ‘Levend Erfgoed’. En levend erfgoed, dat is er genoeg in Buitengoed Geul&Maas. Veel monumenten hier hebben een nieuwe bestemming gekregen. Ondernemers van NaarBuitengoed runnen er onder andere een hotel en restaurant, een café met terras en een crematorium.

Rondleiding ‘Rondje Regout’

In het kader van de Monumentendag organiseert NaarBuitengoed een extra activiteit. Op zondag 10 september kun jij het ‘Rondje Regout’ ontdekken. Vanaf Buitenplaats Vaeshartelt start er om 12.00 en 14.00 een tocht met gids. Het is een gemakkelijke wandeling van 4,5 km. De wandeling voert o.a. langs Vaeshartelt, Villa Kanjel, Grande Suisse, door de aangrenzende tuinen en de natuurgebieden. Je verkent te voet het voormalige eigendom van de bekende Maastrichtse aardewerkproducent Regout. De gids is een goede kenner van het gebied en heeft tal van verhalen en wetenswaardigheden paraat.

Startpunt voor deze begeleide wandelingen is de binnenplaats van Buitenplaats Vaeshartelt (bij de receptie van het hotel). Aanmelden voor een rondleiding kan hier beneden dit artikel.

Zelf de wandeling maken

Wilt u de wandeling op eigen gelegenheid maken, dan kan dat natuurlijk ook. Gestart kan worden bij elk vogelhuisje op de route, maar het advies is om Buitenplaats Vaeshartelt, Grande Suisse of Villa Kanjel als begin te pakken. Hier zijn kaarten verkrijgbaar. De wandeling is een rondje, dus u komt altijd weer bij uw startpunt uit.. daar wacht voor de liefhebbers een hapje en drankje.

Over de route

Coöperatie NaarBuitengoed zet zich in voor duurzame samenwerking tussen ondernemers in buitengoed Geul&Maas. Het Rondje Regout is hier een goed voorbeeld van. De route is uitgetekend door Studiobkl. De vogelhuisjes zijn van kleurige motieven voorzien door bewoners van Envida. Het onderhoud van de route is in handen van Daalhoeve en de Luijten Groep.

Aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Gewenste starttijd
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.